Veškeré šperky lze vyrobit na objednávku i ze zlata Au 585/1000, neváhejte nás kontaktovat.

Jak změřit velikost prstenu

Jak zjistit, jakou si objednat velikost prstenu?

1) Přeměřením jiného prstenu:

Pokud máte prsten, který nosíte, můžete zjistit velikost přeměřením jeho vnitřního průměru a porovnat s tabulkou níže. Nejlépe použít šupleru, pokud nemáte, změřte pravítkem, ale snažte se odečíst co nejpřesněji i na části milimetru. Pokud naměříte například 18mm, vaše velikost bude 57 a tuto velikost uvedete v poznámce v objednávce. Pokud se vaše velikost pohybuje mezi velikostmi, klidně napište i "51-52".

 

2) Přeměřením prstu:

Úplně nejpřesnější varianta je změřit prst pomocí měřícího proužku či měřících kroužků. Pokud je nemáte doma, v každém zlatnictví vám na požádání prst přeměří. Doporučuji toto využít, za přesnou informaci ten čas jistě stojí. Lépe než pak zjistit, že velikost nesedí.

Méně přesná možnost je změřením pomocí papírového či lépe plastového proužku doma. Prosím použijte až v krajím případě, jde o nejméně přesnou variantu, měřte proto opravdu velice přesně. Kolem nejširšího místa (asi to bude kloub) zvoleného prstu obmotejte proužek papíru. Kde se proužek překryje, udělejte fixem čárku. Změřte pak vzdálenost od začátku papírku k čárce. Získané číslo v mm je zároveň velikost vašeho prstenu. Příklad: pokud naměříte 55 mm, je 55 vaše velikost, kterou uvedete v objednávce. Pokud naměříte 50 a půl mm, nebojte se napsat "50-51".

Je třeba si dávat pozor na teplotu: pokud je horko, budou prsty nateklejší a velikost tím pádem větší. To samé se děje těsně po probuzení. Také měřte přímo konkrétní prst, kde chcete prsten nosit. Rozměru vašich prstů se můžou lišit na pravé a levé ruce (ta dominantní mívá prsty silnější).

 Tabulka velikostí:

 

U otevřených prstenů je velikost možné upravit. Doporučuji ale i zde uvést svou velikost, nastavení tak mohu provést sama před odesláním. Pokud budete velikost upravovat sami, je vhodné nastavit správnou velikost jen jednou na začátku a dál s prstenem nehýbat. (Častým ohýbáním by mohlo dojít k poškození kovu.)

Zpět do obchodu